etusivutekstiilitaidekirkkotekstiilitkorutluennotajankohtaistayhteydet  

Kirkkotekstiilit

Kirkkotilan tunnelma vaihtuu modernin kirkon valoisuudesta ja pelkistetyistä muodoista keskiaikaisen tai kansallisromanttisen kirkon ornamentaalisuuteen ja jylhyyteen. Arkkitehtuuri ja kirkkotekstiilit toimivat vuoropuhelussa keskenään ja synnyttävät kirkkotilassa pyhyyden kokemuksen.

Suunnittelen kirkkoihin yksilöllisiä kirkkotekstiilikokonaisuuksia sekä taidetekstiilejä. Otan huomioon kirkkorakennuksen arkkitehtuurin tyylisuunnan ja muut erityispiirteet sekä tekstiilien käyttäjien toiveet uusille kirkkotekstiileille. Kirkkotekstiilit ovat uniikkeja taidetekstiilejä, joiden on oltava myös kestäviä ja helppohoitoisia.

Liturgisten tekstiilien merkitys kirkkotilassa on hyvin keskeinen. Niiden vaihtuvat värit muuttavat kirkkotilan tunnelman kirkkovuoden eri aikojen mukaan. Eri väreihin liittyvä rikas symboliikka tukee jumalanpalvelusta ja on ehtymätön aarreaitta suunnittelijalle.

Yhdistän kirkkotekstiileihin myös veistoksellisia pienoistaidetekstiilejä, joissa käytän helmikirjontaa. Uutta ajattelua ovat suuret vaihdettavat tekstiilitaideteokset kirkkosalin seinälle.

>>  k u v i a  k i r k k o t e k s t i i l e i s t ä